12 de juny 2011

1-Gestió! 2-Comissió de Festes!

1-   Gestió!
Recentment regió7 ha publicat la noticia  que Eclipsi Produccions, empresa dedicada a la gestió d’espectacles, deixa l’organització de la Festa major d’Igualada. Sorprèn, com explica la noticia, que aquesta situació és va acordar al mes de gener i  s’ha fet públic  pocs dies abans de la constitució del nou consistori de la Perla del Noya. Vaja, se li gira feina al departament de festes.

Lluny de fer cap comentari sobre la gestió de la festa en aquests darrers anys i a la feina feta per Eclipsi, tinc ganes de reflexionar sobre el present i el futur de la nostra festa. Seria carregós i massa suat carregar-nos una feina que ha quedat  per la ciutat i que ara, vista la realitat existent, les crítiques restarien fora de lloc.
La Coll@nada ha sigut el que ha fet que la nostra Festa Major sigui, en gran mesura, el que és actualment. Ja vindran anys en que persones sabies estudiïn la sociologia igualadina i trobin resposta als canvis que en aquest darrers anys han transformat una festa que es veia i no es vivia, en una festa que es veu i es viu. Ara cal veure com marxa la cosa sense gestors aliens al personal municipal.

2-   Comissió de Festes!
Ara caldrà reforçar el diferents òrgans organitzatius de la Festa Major com seria la Comissió de Festes. Aquesta és, en teoria, qui hauria de decidir els detalls de la Festa. Diversifiquem actes  i enriquim les nostres manifestacions folklòriques responent a una demanda  de la mateixa societat. Tothom, respectant un mínim pot trobar un espai a la festa. Lluny ha quedat allò que a Igualada hi ha mitja ciutat treballant i l’altra mitja ho critica. Igualment es critica,  però la gent ha aprés a arremangar-se i contribuir a la millora dels actes.

Ara ens cal una comissió de festes veritablement activa, creativa i plural; que sàpiga encabir dins dels dies que circumden St. Bartomeu un corpus lúdic, enriquidor culturalment, que cerqui l’excel·lència en els seus actes i la màxima representativitat ciutadana. En resum: pel Poble des del Poble i fet pel Poble.
El nou regidor o la nova regidora de festes te una tasca difícil amb els números que actualment es veuen. Caldrà que entre tots hi treballem.

Pd) Ara més que mai seran actuals les paraules que el Daniel ens ha tornat a regalar en un poema dedicat a St. Bartomeu:
Primer donar la pell,
com ell,
que vendre's l'Ànima!




La Font de la Carota. On les bruixes i fan bugada...